„Първата“ – книга за Дора Габе

Популярната авторка Марина Константинова ще представи най-новия си роман „Първата“, проследяващ житейския път на Дора Габе. Срещата с бургаската публика  е част от програмата на Есенни литературни празници и ще се състои на 19 октомври 2024 г. от 18 часа в Дома на писателя.

От 1992 година до момента Марина Константинова  е осъществила 18 творчески проекта с поезия и проза. Идеите на авторката за симбиоза между изкуствата водят до участието й в артистичния проект „Меню за душата“, който бе представен в Братислава. Творбите й са илюстрирани с картини на художници и са преведени на английски, руски, словашки и румънски език.

 

Марина Константинова  е поетеса и писателка от град Добрич. Член е на Сдружението на писателите в родния си град. Завършва педагогика и психология във Великотърновския университет. Работи като учител, коректор, журналист и редактор в печатни и електронни медии, а по-късно и като психолог. Нейни творби са участвали в сборни издания и антологии. За своето творчество е награждавана многократно. Участвала е активно в културни събития и гостувания в Добруджа, страната и чужбина, представяйки българската култура.