Стартира конкурсът „Бургас – заливът на спомените“

По повод най-усмихнатия български празник – 24 май, Ден на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност, община Бургас и Народно читалище „Паисий Хилендарски 1928“ обявяват второто издание на литературния конкурс на тема: „Бургас – заливът на спомените“.

Конкурсът е за хора на възраст над 60 г., живеещи в Бургас и региона, които чрез любовта си към писаното слово най-умело и красиво ще съхранят за поколенията морските нюанси на своите вълнуващи преживявания. Защото какво е литературата, ако не духовен полет – назад към миналото или напред, към неосъществения ни блян. Полет, в който ние, потомците на залива, винаги ще усещаме дъх на море!

Творбите – стихотворение или къс разказ с размер до две страници (формат А4), могат да се изпращат в електронен вариант на konkurs_ph@abv.bg или на адрес: НЧ „Паисий Хилендарски 1928”, 8009 Бургас, ж.к. „Меден рудник”, ул. „Въстаническа” № 40, ет. 2 – за конкурса.

Към всяка творба трябва да има следната информация за автора: трите имена, възраст, адрес и телефон за обратна връзка, в кой пенсионерски клуб членува (не е задължително).

Постъпилите творби ще се оценяват от жури, а резултатите ще се обявят на сайта на община Бургас и на фейсбук страницата на конкурса.

Най-добрите произведения ще бъдат публикувани във фейсбук страницата на конкурса „Бургас – заливът на спомените”, и на читалище Паисий Хилендарски.

Срокът за изпращане на творбите е от 24.05.2024 г. до 31.07.2024 г.