Трус и във „Величие”

Подложен е на изпитание моят личен и обществен авторитет от изявленията на господин Михайлов във връзка с това, че в партията има „пробити депутати”, които са под влиянието на някакви външни въздействия. Позволявам си да призова господин Михайлов да се извини. Това заяви на брифинг в парламента лидерът на „Величие” Николай Марков. Той беше придружен от депутатите от партията, които също настояха за извинение от идеолога на партията.

Припомняме, че Ивелин Михайлов заяви, че депутати от групата са били под външно влияние при гласуването миналия петък, 21 юни 2024 г., за избор на председател на временната комисия, която ще изработи правилника на парламента. Той заплаши, че те ще бъдат изключени от редиците на „Величие”, което пък се прие като опит за разцепване в парията.

Днес стана известно, че вече е имало среща на между Марков, депутатите на „Величие“ и Ивелин Михайлов. Там Николай Марков е попитал Михайлов дали разполага с конкретни данни за оказван натиск върху депутати в групата, а той е казал, че няма.