Трябват референдуми, настояват от „Възраждане”

„Най-вероятно ще има правителство, след като минат изборите – по утвърдения модел на сглобката ПП-ДБ, ДПС на Пеевски и ГЕРБ. Този ход на ПП-ДБ – да направи правителство отново с Борисов и с Пеевски, ще доубие коалицията. Те загубиха повече от 50% от гласовете си. Тези хора нямат политическа визия. Имат икономическа, финансова, лична визия за собственото си оцеляване. Те не мислят за България. В момента ПП-ДБ, ДПС и ГЕРБ са в много силна сглобка.” Това е мнението на лидера на „Възраждане” Костадин Костадинов.

По негови думи от години българското общество е разединено. „Ако българските партии не съумяват да постигнат разбирателство, трябва да се обърнем към народа. Имаме предложение, което смятаме, че решава всички проблеми, които произтичат от сегашната политическа система и нейния упадък, а именно – референдумите. Предлагаме референдум за членството на България в еврозоната, предлагаме да се преговори членството на страната ни в ЕС”, заяви Костадинов.

Според него, ако партията му управлява България, на първо място ще възстанови суверенитета на страната. „Заради членството на България в НАТО ние загубихме три пъти българската сигурност и потенциал. България има по-малка армия, по-слабо въоръжение. Единствено армията гарантира суверенитета ни. А свободата няма цена”, добави Костадинов.