Ученичка от Бургас, наградена от президента

Ученичката Сияна Цветкова от VI клас бе наградена от президента на Република България Румен Радев за демонстриране на високи спортни постижения по време на „Президентският тест”, който се проведе на 18 май 2024 г. в Ямбол. Сияна се класира са четвърто място в нейната възрастова група – от 11 до 12 години с 3641 точки. На първо място в същата възрастова група се класира Иванина Иванова от Елхово с 4042 точки

Директорът на ОУ „Георги Бенковски” Петко Георгиев сподели, че Сияна е отлична ученичка, включва се активно в живота на училището, винаги с готовност да помогне. Тя участва активно в спортния живот на училището и е в представителните отбори на училището по баскетбол, хандбал, тенис на маса и волейбол.

„Президентският тест” е предназначен за оценка на общата физическа годност и е цялостна програма за мотивация и физическо възпитание на децата. Комплексът включва осем популярни двигателни упражнения за измерване на сила, издръжливост, бързина, ловкост и гъвкавост. Тестът е със състезателен характер и има за цел да постави децата в среда на конкуренция, като фактор на въздействие за максимално разгръщане на способностите. За зачитане на резултатите от теста се изисква покриване нормативите на минимум шест от осемте упражнения.