Багери отнесоха дюните на къмпинг „Оазис“

Битката на граждански и екологически организации срещу незаконните действия на предприемачи да разкопаят дюните на плажа „Оазис“ започна още от 2009 г.

Декември 2016 г. част от дюните на къмпинг „Оазис“ бяха заравнени, последва проверка от Министерството на туризма, но нищо … Концесионер нямаше …

От няколко дни дюни на плажа на къмпинг „Оазис” вече няма. Сигналът за унищожаването на природата идва от зрители на NOVA само няколко месеца, след като жители на село Лозенец алармираха, че багери заравняват терена на плажа.

кадри от nova.bg

През зимата ивицата нямаше концесионер. А общината и Регионалната инспекция по околна среда и водите не успяха да открият кой е собственик на багера.

Сега плажът има стопанин, но той отрича да е нарушавал закона.

От Регионалната инспекция по околна среда и води твърдят, че „Оазис” не е защитена зона. Защитата на дюните била ангажимент на държавата в лицето на Министерството на туризма. Именно то определило границите на концесията.

От Mинистерството на туризма увериха, че ще извършат проверка освен на специализираните карти и на място. Може би като оная проверка на Слънчев бряг, където нищо не направиха при подобен проблем … Ангелкова, Ангелкова за какво ли ставаш, че за втори път те сложиха пак в министерското кресло ?!

Свободен автор – Философът по nova.bg