Бургаски номера – платено за операция без операция

В Бургас се случват много чудеса с обратен знак, но правенето на операции без операция и плащането на несъществуващите манипулации са нещо станало обикновено за тарикати в бели престилки …

Вчера министър-председателят Бойко Борисов освободи Стоил Апостолов от длъжността заместник-министър на здравеопазването.

Решението на премиера е взето след излъчен в телевизионно предаване репортаж за нередности и злоупотреби в лечебното заведение, на което Апостолов е бил управител, съобщиха от „Дондуков“ 1.

Предаването „Господари на ефира“ излъчи репортаж за фалшиви операции, извършвани в бургаската болница „Бургасмед“, чийто е бил управител Стоил Апостолов. Към предаването се обърнала жена, претърпяла злополука и се е наложило да бъде оперирана. Вместо това обаче са й направили просто пункция на коляното. В епикризата ясно пише, че на жената й е направена операция и дори се посочват подробности около интервенцията, която всъщност не е била извършена.

кадър от gospodari.com

Д-р Стоил Апостолов е работил като управител на две лечебни заведения – МБАЛ „Професор Димитър Ранев“ – Пещера и МБАЛ Бургас.
Той е е на 55 год. от Пещера. Лекар, специалност „Анестезиология и реанимация“ от МУ Пловдив.

Има магистърска степен по „Здравен мениджмънт“ и магистратура по „Публична администрация“.

Апостолов беше в листата на ГЕРБ за Пазарджик на последните избори

Апостолов е приближен до бизнесмена Михаил Тиков, собственик на „Бургасмед“. Той е бил шеф и на МБАЛ „Проф. Димитър Ранев“ в Пазарджик, собственик на 75% от която е Тиков.

Бизнесменът притежава няколко болници в цялата страна, най-голямата от които е „Софиямед“. Тиков е собственик и на „Булфарма“ – един от най-големите дистрибутори на лекарства у нас.

Авторът на този материал научи и за подобна „операция“ на дискова херния направена от гостуващ от Търново лекар с разрез от едва 2 см в същата болница от бай Косьо, но дали ще има и друго разследване … Там където има много пари знаем, че няма правосъдие …

Свободен автор – Философът