Валериан : Да си ритнеш сам столчето под бесилката

Валери Симеонов явно смята, че няма нищо лошо в това да се майтапиш с милионите избити евреи. И такъв човек е вицепремиер на България ? 

С подобен коментар излезе публикация на Дойче Веле, а видеото направо е разбиващо за специалистът по всичко – енергетика, телевизия, демография, икономика, етнически проблеми и т.н.

 

 

DEUTSCHE WELLE:
Сега разбирате ли какъв човек е вицепремиер на България?

И  всичко почна от една снимка във Фейсбук, на която новоназначения зам. – министър в МРРБ Павел Тенев от квотата на патрЕотите е на посещение в музея на восъчните фигури в Париж през 2008 г. изпънал дясна ръка в хитлеристки поздрав … Снимката разбуни социалните мрежи, но още повече проблеми за патреОтите докара нелеп махленски коментар на един вицепремиер, който си помисли, че може да ги ръси както от екрана на неговата телевизия СКАТ и да му се размине, но …

Реакцията от Брюксел не закъсня …

Призоваваме министър председателя Бойко Борисов незабавно да преоцени значението на коалиционните си взаимоотношения, за сметка на общочовешки ценности, важни за достойнството на целия български народ и отвоювани с цената на милиони невинни жертви – заявяват от Единната народна партия в своя декларация.

Присъствието на вицепремиер, склонен да приема за шега нацизма е безумие в европейска България. Още по-цинично е, че същият да отговаря за демографската ни политика. Скромно се надяваме вицепремиерът Валери Симеонов да няма шеговити снимки при посещението си в концлагера „Бухенвалд“. Става дума за място, в което са намерили смъртта си хиляди човешки същества, между които и българи. В противен случай няма да се изненадаме, ако догодина си направи шеговита снимка с чалма при почитане на жертвите на баташкото клане.

Циничната снимка на новоназначения зам.-министър е далеч зад пределите на детството и подобни „шегички“ в зряла възраст са несъвместими с достъпа на подобни хора до политиката и властта. Или по-точно казано – влизат в графата „пропаганда на фашизма“, което се преследва от закона в цивилизованите държави.

И сега що стана ?! Валери Симеонов сам си ритна столчето върху което стоеше под бесилката, но вече с примка на шията, която сам с приказките и своята самонадеяност си наниза …

Валериан ли ще му трябва или оставка под някой благовиден предлог, която предстои да му спретнат приятелите му от ГЕРБ ще очакваме в най-скоро време, но как се дава власт при толкова много милиарди до 2020 г. от ЕС ?!

Театрото продължава, а един от главните герои май ще се оттегли зад кулисите, но не и без пари …

Свободен автор – Философът