Демокрация по сметка : ГЕРБ предлага мажоритарни избори в два тура

Преди дни Слави Трифонов призна в отговор на журналистите дали има подкрепата на хора, гласували на референдума, иницииран от екипа му … : „Не виждам някаква огромна подкрепа от хората. Основно сме аз, журналистите и Йоло Денев.“

Шоуменът се съгласи, че при варианта мажоритарна система с абсолютно мнозинство в два тура ГЕРБ има най-голяма изгода.

И ето ГЕРБ внася в парламента законопроект за въвеждането на мажоритарния вот. Това каза на брифинг в парламента председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов.

По този въпрос бе даден ясен отговор на въпроса :

  • Quid prodest – Кому е изгодно?

Депутатът Данаил Кирилов обясни, че в законопроекта, който ще внесат след няколко минути са изпълнили на 100% волята на българския избирател. „Развили сме предложенията така както са били поставени въпросите на поставения референдум.

 

Развили сме уредбата на пълен мажоритарен избор в два тура с абсолютно мнозинство. Предложили сме разделението на територията на страната на 240 едномандатни района, във всеки един от които да се проведе мажоритарен избор в два тура в пълно мнозинство“, обясни Данаилов.

 

Той уточни, че са предвидили районна избирателна комисия, която ще се състои от 13 члена. „За чужбина сме предвидили извършването на активна регистрация, която да даде точната картина на активните българските избиратели извън страната“, добави той. По думите му ще бъде въведена и субсидията от 1 лв. за партиите.

Тази пряка демокрация при условията на пълна власт на забогатялата ГЕРБ ще се изроди във вид авторитарна власт гарантираща още дълги години власт за Борисов и ГЕРБ, което едва ли е най-доброто, а напротив пагубно за България . 

Дали Слави Трифонов се е замислял над подобни демократични проблеми ?!

Свободен автор – Философът