Дъното на културата?

Министърът на българската култура честити рождения ден на… Криско !

Рапърът се похвали с поздравителния адрес на Боил Банов ?!

„Уважаеми г-н Талев- Криско, приемете моите искрени поздравления и благопожелания по случай рождения ви ден! Бъдете здрав и вдъхновен, желая Ви още много професионални и лични успехи и постижения. Честит празник!“. Следват подпис и печат на министъра.

През последните години рапърът Криско е един от любимците на тийнейджърите, но не става ясно с какво е допринесъл за развитието на българската култура, че министърът му отделя специално внимание, коментира dunavmost.bg.

Да, Криско определено има с какво да се похвали. Работи, изкарва си прехраната с музика, което малцина правят у нас. Особено след като нашата култура се „реформира”. При това успешно след реформите на Москова и Рашидов!

 Да, Криско има успешни и особено полезни за възпитанието на  младото поколение у, нас  хитове, но определено няма как да бъде двигател на културното министерство. Което и без това е ударило дъното след управлението на мултака Вежди и неговия заместник Банов, сега вече министър.

Питайте различните творчески съюзи и ще разберете, че проблемите не са никак малко за решаване. Боил Банов сигурно е страшно горд, че Криско възпя „дупарата”. Да, не е Гери-Никол.

„Карам го айляк и гледам всичко да е точно.
Мога да я галя по дупара денонощно“. 

Това е точен цитат от песента му – дует със звездата Мария Илиева „Видимо доволни“. В същото парче, където любимецът на министъра пее още как се „пукат готино“ и „Най ми е удобно дупето ти сочно“. ..

Ето това е министър„, радват се неговите фенове. Наистина, това е министър! При това на хилядолетната българска култура! Браво! „Шапка Ви свалям“ г-н Банов. Културата ни е „Идеал Петров“ и всички сме „Видимо доволни“. Било, к’вот било, но не ни карай да съжаляваме за… Вежди.

И понеже сме на тема творчество на Криско, той има и такава песен „Ако искаш да те забележат“. Г-н министър, да, наистина, забелязахме ви!

А на Криско – честит рожден ден на патерици. Това, което умее си го прави добре. Работи за българската култура и духовност. И не са му нужни честитки. Нищо, че за него е чест…

Александър Попов

Свободен автор – Философът