Евробръмбар, дамски чанти и обществени поръчки

В продължение на 20 години Лиляна Павлова се е занимавала само с европроекти и свежи финансови постъпления. Пък народът да е толкова наивен и да се чуди – с какви пари си купува чанти за по няколко хиляди евро. Оказва се, че „Госпожа Зелен сатен“  е работела цял живот  „на чекмедже“, но в „магазин“ чужда собственост. 
За председателството на Съвета на ЕС в България Лиляна Павлова ще обяви 10 „напълно прозрачни“ обществени поръчки (като при санирането и асфалтирането – бел. ред.).
Не знаела защо не е министър на МРРБ, но и не се оплаква от новия „портфейл“. На този въпрос трябвало да отговорят Бойко Бориосов и „Обединени патриоти“

„В цялата си професионална кариера съм работила с европейски проекти, европейско финансиране и координация на европейски фондове. Европейската комуникация и  координация е част от моята биография повече от 20 г.”, подчерта Павлова в студио на БТВ, запитана защо не е отново регионален министър, а пое друг ресор.

Относно Председателството на Съвета на Европа през 2018 г., минисърът на чисто новото министерство по председателството на Съвета заяви: „Председателството има две измерения – едното е политиката, представянето, защитаването на българските интереси, пречупени спрямо европейските политики.  Второто е инфраструктурното измерение – ремонтът на НДК, ремонтът на останалите сгради, съпътстващата инфраструктура”.

По всичко личи, че за Павлова най-важно е „второто измерение“ – ремонтни дейности, инфраструктура и обществени поръчки, свързани с трансфери, логистика, кетъринг, наемане на зали и хотели.  „Трябва да бъдат обявени над 10 обществени поръчки за сериозни суми„, сподели министър Павлова и обеща да бъдат „напълно прозрачни“.

Тя определи обвиненията на пиарката на Корнелия Нинова, че носи скъпи чанти, като „жълт и пошъл скандал”.

„Не само че нямам такива чанти, не мога да си ги позволя, но и да можех, не бих си купила, не е редно”, изтъкна Павлова. По думите й най-скъпата чанта, която притежава, струва не повече от 200 евро.

Едва ли някой  би повярвал, че Лиляна Павлова носи чанти реплика. Колкото Индира Ганди е „той“, както я нарече преди време при свое тв гостуване.

Колаж: Георги Динев