За да знаете какво да ги питате- Вижте в кои комисии са бургаските депутати

 

Крив Дон Спиридон

 

Депутатите вчера гласуваха съставите на всички постоянни комисии на новото 44-о Народно събрание. Изненади няма. Двама от бургаските народни са начело на комисии. Петър Кънев от „БСП за България” стана шеф на тази за икономическа политика и туризъм, а Ивелина Василева от ГЕРБ – на околната среда и водите.Василева обаче е и зам.-председател и на комисията по европейските въпроси и европейските фондове.

Най-мощно присъствие морските избраници има в Комисията по вътрешна сигурност и обществен ред с председател – Цветан Цветанов. Комисията е от общо 22-ма членове, като неудомение в нея буди присъствието на Диана Саватева, която бе журналист от „24 часа” и Тодор Байчев. По логично Саватева бе избрана и за зам.-председател на Комисията по култура и медии.

Димитър Стоянов пък ще е член и на правната комисия, соето е естествено за адвокат, а Тодор Байчев – на тази по вероизповеданията и правата на човека.

Николай Тишев от БСП, известен с преврата, който предизборно спретна на  по-известните си съпартийци в Бургас също ще е член на две комисии – тази за транспорта и за вероизповеданията.

Очаквано Диана Йорданова от ГЕРБ и в този парламент ще е зам.-председател на Комисията по бюджет и финанси. Тя ще е и член на комисията по вероизповедания и права на човека.

Димитър Бойчев запазва членството си в комисиите по икономика и туризъм и на тази по енергетика.

Новите и неизвестни- Ася Пеева и Галя Василева също имат участие в по две комисии.

Севим Али от ДПС, бе одобрен за член на една комисия – за младежта и спорта.

Националистът Христиан Митев ще бъде зам.-председател на Комисията по правни въпроси, както и член на Комисията „Ревизоро”.

Съпартиецът му Йордан Апостолов пък бе избран за зам.-председател на комисията по земеделие, както и за член на Комисията по бюджет и финанси.

Ангел Исаев, който спретна грандиозен скандал с отказа си да се откаже от мандат заради щастливия номер 9 и бе изключен от ДПС, няма да е в нито една комисия, защото „независимите” депутати нямат такива права.