„Нафтата“ би пак Монтана, ред е на Славия и на премиерските „тигри“

Ако „шейховете“ отупат белите, ще се спасят от изпадане, но ако загубят, ще срещнат тима на Бойко Борисов в битка за място в Първа лига

Снимка:  neftochimic.com
Отборът на Нефтохимик спечели и втората среща с Монтана в мач плейаут за оставане в Първа лига. След като се наложиха в първата среща с 3:1, днес „шейховете“ взеха и реванша с резултат 2:1, съобщава официалното издание на бургаския тим – neftochimic.com. В днешната среща Нефтохимик беше по-добрия отбор и заслужено преминава със следващата фаза от плейаутите.
Петър Атанасов даде преднина на Монтана в 24-та минута, но след попадения през второто полувреме на Илия Миланов и Галин Иванов, Нефтохимик осъществи пълен обрат.
В следващата фаза Нефтохимик очаква Славия. Белите завършиха 1:1 с Локомотив (Горна Оряховица), но тъй като в първата среща победиха с 3:0, си спечелиха право да спорят с „шейховете“ за място в елита.
Ако „Нафтата“ бие Славия, ще си гарантира оставането в групата на майсторите. При загуба пък ще се наложи бургаските футболисти да се изправят срещу Витоша (Бистрица). Клубът е известен с това, че премиер Бойко Борисов бе официално картотекиран в състава и доскоро често се появяваше на терена.
Премиерските „тигри“ са на трето място в класирането на Втора лига. Преди последния кръг, в който ще приемат застрашеният от изпадане ЦСКА-София 2, те водят с три точки пред преследвачите си от Созопол и Поморие. За да си гарантират двубой с „шейховете“ или със Славия за място в елита, бистришките „тигри“ не трябва да допускат загуба в последния си двубой.
Нефтохимик си е осигурил на 99% оставането в Първа лига, защото дори да загубят от „Славия“, бургаските футболисти са по-класни и от премиерските „тигри“, и от преследвачите им от Созопол и ОФК Поморие.