Новото правителство тръгна с маньоври от времето на Тато

 

 

Класическо лъскане на имидж демонстрира още от първите си дни новото родно правителство. Че в клужебния кабинет е имало двойни играчи пролича още в деня след полагането на клетвата. Министерството на земеделието преведе част от отлаганите с вякакви лъжи дължими субсидии. Значи, всичко е било наред и пари е имало, но така пред фермерите излиза, че няма ли правителство, начело с Бойко-няма пари. Да, ама служебният Бозуков си гарантира заплата като учен в никому ненужната Селскостопанска академия… А уволненият само преди месец лично сегашен министър и бивш шеф на Фонд „Земеделие“ ж-н Порожанов, от мразен се превърна в любимец на селското ни стопанство.

От началото на следващата учебна година заплатите на учителите пък вероятно ще скочат с 15%. Сиреч, обещанията на ГЕРБ за двоен скок на учителските възнаграждения, има шанс да се реализират. Министърът на образованието Красимир Вълчев вече побърза да пусне инфото, въпреки, че процентът не е уточнен с МФ, а на практика, заради праветелствен гаф предишното увеличение въобще не получиха 15 на сто от учителите.

От 1 януари догодина пък се очаква да станат ясни диференцираните възнаграждения на учителите в малките и отдалечени населени места. Целта е да бъдат осигурени добре мотивирани учители във всяка точка от мрежата от училища и детски градини, за да може всички деца у нас да имат равен достъп до качествено образование. Порочната практика на повечето директори на училища да пестят от делегираните бюджети, назначавайки преподаватели на договори само от 15 септември до 30 юни, ще бъде обсъдена със социалните партньори.

Нищо ново! Едно е сигурно-че обещаното не е като даденото.

Навремето тия маньоври ги правеше далеч по-успешно дрогарят Тодор Живков.

Разликата е-че на него хората му вярваха.