Обвиняем със свален имунитет на аудиенция при папата в Рим

След излагацията със служебния Герджиков и бетонирането на ГЕРБ във властта, след 40 отказа за разсекретяване на „стенограмата КТБ“, президентът Румен Радев закара при папата Веселин Марешки

Традиоционно по случай 24 май българска делегация отпътува за аудиенция при папата. За разлика от друг път в тазгодишната делегация, водена от президента Румен Радев, не бяха включени представители нито на Светия синод, нито на католическата църква.  Българският президент се оправда, че такава е била волята на папата – на срещата да присъстват държавни и светски лица.

Дали Румен Радев лъже по този грозен начин, за да прикрие гафа си, което е много вероятно, ще внесе яснота изказване на папа Франциск преди време, с което подчерта как държавни лидери, духовни и светски лица отиват при него на аудиенция. „Аз не каня,  а приемам“, подчерта водачът на световната католическа църква тогава.

След българската аудиенция във Ватикана, която премина без присъствието на църковни дейци, защото „папата така бил пожелал“, папа Франциск посрещна делегацията от Македония. За изненада на Румен Радев, тя бе водена от президента на Македония Георге Иванов, а в нея бяха включени и представители на православната църква.

Липсата на духовни лица в българската делегация бе компенсирана с Веселин Марешки. Повод за гордост и умиление! Папата имаше честта да се снима до българския аптекар и бензиноер, депутат, който е с повдигнато обвинение от прокуратурата за рекет и побой и със свален имунитет.

В същото време специализираната прокуратура води разследване за източване на Здравната каса със стотици милиони левове  чрез реекспорт на скъпоструващи лекарства от Организирана престъпна група. Първоначално медикаментите пристигат в български аптеки, прибират се пари от Здравната каса, и след това отпътуват към страни от Западна Европа, където цената на лекарствата е тройна. Под „окото“ на спецпрокуратурата са всички големи играчи у нас, които се занимават с реекспорт на скъпоструващи лекарства, сред които е и Веселин Марешки.

Предлагаме на президента Румен Радев за другата година послучай 24 май да включи в делегацията за аудиенция при папата Маджо, Маргините, Пашата, Таки, Брендо, Митьо Очите, Божо Кравата, Братя Галеви, Луна, Сашка Васева и Валентин Златев за кураж в групата. Веселин Марешки не е с нещо повече от тях.