Парадокс: В „Бургасмед“ нямало неверни данни, но наказаха служителка

Ръководството на бургаската болница заговори за техническа грешка, след като „Господарите“ разтръбиха, че е направена фалшива операция на пациентка
Служителката на „Бургасмед“ сбъркала при преписването на оперативния протокол на пациентката Зоя Кармашикова, за която Avantagebg съобщи, е наказана. Спазен е обаче необходимият алгоритъм на клиничната пътека. Това заяви новият изпълнителен директор на болницата д-р Заприн Пепелов. И хирургическата интервенция, и пункцията се водят среден обем дейност. Сумата за тях е една и съща, каза той пред камерата на Нова телевизия.
Дали това е истина, ще установят експерти от Здравната каса и Изпълнителна агенция „Медицински одит”, които ще проверяват частна бургаска болница заради фиктивна операция. Нарушението беше разкрито от екип на „Господари на ефира”.
Пациентката сигнализира, че в епикризата й пишело, че е претърпяла хирургическа интервенция, а всъщност й била направена само пункция на коляното.
В разгара на скандала беше уволнен заместник-здравният министър д-р Стоил Апостолов. Той се прости с поста си само ден, след като го получи.
Версията за техническа грешка поддържа и заместникът на Пепелов д-р Христо Добрев. Той твърди, че „няма неверни данни в историята на заболяването на пациентката”.
Оказва се, че нарушения в болницата няма, но наказват служителка.