Потресаващо: Жена от Бургас си „подари“ бебето за 300 евро

Неграмотната Зорка от „Победа“ влязла във „фабриката“ за деца, защото единият й мъж избягал с друга, а вторият – искал пари за новороденото
27-годишната Зорка от бургаски квартал „Победа“ си „подари“ собственото дете на бездетна гъркиня, която се представила за адвокат. Щедрата нашенка, за която думата майка хич не й отива, споделя, че съжалила много юристката, но не съвсем от състрадание й харизала новороденото. Причината била по-скоро свързана с желанието да спечели пари, за да си гледа другите две деца, които са на седем и на четири години. Затова отишла бременна в седмия
„Обещах да й направя подарък, защото няма къде да го гледам. Имам две деца, а едно дадох в дом“, каза Зорка в разговор с Даниела Тренчева. Неграмотната бургазлийка влязла във „фабриката“ за деца, защото единият й мъж избягал с друга, а вторият – искал пари за новороденото.
„Като разбра, че съм го дала само за 300 евро, каза „Ти луда ли си, ма“ и ми се разсърди. Беше ми мъчно за бездетната жена. Искаше да ми даде пари, но аз й отказах, защото в България ми казаха, че ако се случи така, може да вляза и в затвора“, заяви Зорка в „Ничия земя“.
Тя си противоречи. Версията, че е „подарила“ дъщеря си, отстъпва пред тази, че всъщност я е продала или поне се е опитала да направи това.
Все още не е открито животно, което да изоставя малките си в момента на самото раждане… Някои от ромите от „Победа“ обаче са изключението.
Квартирите с каналджии и бременни жени в Атина, Солун, Лариса и Крит продължават да са отворени и да приемат десетки родилки, въпреки че адресите, номерата на автомобилите и телефоните на участниците в схемите са предоставени на властите, дори пред съдия.
Пред камерата на Нова телевизия 27-годишната сподели, че не може да чете, защото е учила до втори клас, а на въпроса дали когато е подписала документите, че се отказва от детето си, е била наясно, че може да го превръща в донор на органи, отговаря „отде да знам“.
Зорка признава, че освен четвъртото си дете, е съсипала живота и на третото си. „Когато бях бременна, пиех лекарства от нерви, защото мъжът ми тръгна с друга жена. Бях откачила, чупех прозорци и от аптеката взех лекарства без да говоря с лекар. Детето обаче не е в ред и го оставих в дома“, споделя бургазлийката от фабриката за бебета.
Много съм набожна, но Бог няма да ми прости, признава тя. „Моля се „Господи, пази децата ми“, добавя Зорка. Кои деца? Може би тези, за които спомена, че са й пречели. Дано наистина Бог да ги опази, защото тя някак си не се е справила! Пиела хапчета за спане и така проспала, че е майка два пъти. За другите две знаела. Това е нещо като да избираш ябълките от пазара, обяснява Даниела Тренчева.
Родителските проблеми довели Зорка до това от лудост да чупи прозорци и животи. Ако счупеното наистина носи щастие, дано децата да „намерят“ по-добрите майки, защото тази истински им го желае! Толкова истински, че нещо в цялата история куца… като да заложиш на куц кон или на куца майка. Де да можеше децата да избират родителите си или поне дали да бъдат продадени! Преди пазарът се определяше от цената, но не ставаше въпрос за деца. Сега ромите от „Победа“ „подаряват“ собствените си бебета, за да не умрат от глад другите им деца и това става с мълчаливото съгласие на държавните институции.