Путин нагло помакедончи писмеността ни, а президентът и премиерът мълчат

Властелинът от Кремъл се гаври с историята ни, но никой не смее да му каже, че азбуката, на която пише, е българска
Славянската писменост е дошла в Русия от „македонската земя“. Това каза руският президент Владимир Путин на среща с македонския си колега Георге Иванов, съобщава БНТ. Домакинът поздрави госта си с наградата „За единство на православната култура“, която му бе връчена в Москва.
Властелинът от Кремъл се гаври с историята ни, но никой не смее да му каже, че азбуката, на която пише, е българска. Защо българският президент и премиерът ни мълчат?
Единствено вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева симулира активност във Фейсбук.
„Създаването на писмеността е станало по волята и с участието на българската държава и неслучайно българският владетел Борис Първи присъства във всички старобългарски книги като цар Борис Михаил-Покръстител, въвеждащ вярата и писмеността“, посочва Захариева в социалната мрежа.
Тя припомня, че на 29 април 2012 г. патриархът на Москва и цяла Русия Кирил е казал пред президента Росен Плевнелиев в София, че българите са пренесли книжната грамотност в Русия. „Благодарение на България кирилицата е вече и върху банкнотите от единната европейска валута“, отбелязва българският вицепремиер.
Путин обаче не е сред приятелите в клюкарника, наречен Фейсбук и ако не се реши да реагира на гаврата с протестна нота, няма как да разбере позицията й.
„Путин сега се опитва да подари българската азбука на макетата, но да не забравяме, че именно Русия измисли македонизма, македонската нация и език. Всъщност езикът го измислиха българи, т.е. национални предатели, верни на руските си господари“, припомня Владимир Владимиров.