Разграбват на зелено мастодонта „Лазурен бряг“

Търси се купувач на апартамент за 341 хил. евро

Бетоновият гигант „Лазурен бряг“ или т. нар. „руски небостъргач“ на бул. „Димитър Димов” се разграбва още преди да е завършен. Независимо от високите цени повечето от апартаментите са вече продадени.

22-етажната сграда съдържа общо 179 жилищни единици. Подземният паркинг на три нива включва и автомивка. Оттам с асансьор обитателите на небостъргача имат достъп до имотите си и партерния етаж.

Апартаменти са на цени от 46 123 евро до 341 457 евро, от 39 кв.м. до 217 кв.м. Сградата има 6 студия, 141 апартаменти с една спалня, 28 – с две спални и 4 – с три спални.

Морската панорама има цена. Продажните нива в резиденцията са доста над средните за района, като офертите в сградата са в диапазона 1123 – 1713 евро/кв. м за жилища, завършени до ключ. По данни на имотните агенции по-високият клас жилища в тази част на Бургас вървят по около 800 евро/кв. м.

Преди година украинец изкупи едновременно на 18 апартамента в сградата, като е броил малко над 3 милиона лева.

В трите сутеренни нива на 22-етажната резиденция е разположен подземният паркинг и автомивка, до които се достига директно чрез асансьори, на партера се намират фоайе с рецепция, лоби бар, супермаркет, на първи етаж са разположени кино салон, конферентна зала и фитнес  и други търговски обекти, а на втория етаж – търговски обекти и пешеходна пасарела над бул. ”Димитър Димов”, осъществяваща пешеходния достъп на живущите в сградата до морската градина и плажа. Възможен е и транспорт до там с голф колички и влакче. Офис помещенията са разположени в двете нива над партера.

На третия и четвъртия етаж са проектирани панорамен ресторант с покрита тераса и панорамен СПА-център с покрит басейн, фитнес на две нива, кабинет за масаж, стая за релакс, сауна, парна баня и рецепция със съблекални за посетители.