Свалят имунитета на Марешки зари бацили?

Временната анкетна комисия даде разрешение да бъде свален имунитетът на лидера на „Воля” и зам.-председател на парламентарния Веселин Марешки. Това стана часове, след като босът на аптекарите се оплака, че му се лепели бацили.
Стремят се да станат известни на мой гръб, каза той в „Тази сутрин“ по бТВ.
„По-добре срещу себе си да имам лъв. Имам интерес този пасквил по-бързо да приключи. Затова с моите адвокати настоявахме това дело максимално бързо да върви. То отдавна можеше да бъде завършено, ако се спазваха процедурите“, заяви бизнесменът-политик, който от 2015 г. е подсъдим по дело за изнудване. Второто обвинение срещу него е за нанасяне на лека телесна повреда на общинския съветник Костадин Костадинов.
На 27 април главният прокурор Сотир Цацаров поиска сваляне имунитета на трима народни представители от 44-тото народно събрания –Делян Добрев (ГЕРБ), Светла Бъчварова – Пиралкова (БСП) и на Марешки.
Добрев и Пиралкова сами се отказаха от имунитета си, но лидерът на „Воля” отказа да го направи. В такива случаи парламентарната практика предвижда създаването на временна анкетна комисия, която да проучи дали са налице достатъчно доказателства за искания имунитет.
Предстои свалянето на имунитета на лидера на „Воля” да бъде гласувано в пленарна зала.