Скандалите с бургаския плаж предстоят * Новият концесионер може да не се разбере със собствениците на незаконните капанчета, Сега всичко тъне в мизерия

 

В началото на очакван рекорден сезон бургаският плаж тъне в мръсотия и мизерия. Само два дни преди дългоочаквания избор на нов концесионер на брега е анархия. Заради възможността някой да пострада, спасители на доброволни начала патрулират на неохраняемия – без заплати или облаги.
Хора от бранша твързят, че итката за наема на апетитната ивица се очертава сериозна.
Преди дни министърът на туризма Николина Ангелкова заяви в Бургас, че държавата ще осигури спасители, ако ивицата остане без наемател до 29 май.
Подобен развой на събитията обаче бил малко вероятен, смятат управниците Такова е мнението и на областния управител, който при провал ще трябва да поеме поддръжката..
Говори се, че началната тръжна цена ще бъде надвишена многократно. Една от офертите даже стигнала невероятните 600 000 лв.
Новият наемател ще реши съдбата и на всички заведения на пясъка, които държавата обяви за незаконни.
Ако той обаче не се споразумее със собствениците-ще се стигне до саморазправи, подозират запознати.
Причината-въпросните капани носят огромни печалби, а реалните им собственици били хора с позиции във властта и такива от ъндерграунда.
Досега кървавите екшъни се разиграваха главно в Слънчев бряг и в някои от вървежните курортни градчета. Забатаченият от години статут на заведенията по бургаския плаж обаче не е чудно да се окаже бомба със закъснител.
Единственото съборено незаконно заведение за сега е бившата дискотека „Плочата“, която обаче бе на централния плаж.
Крив Дон Спиридон