Спират споровете за „парко и нарко място“ в Слънчев бряг?

Цацаров и министър Радев посетиха Бургас, защото регионът ни е шампион по престъпления

МВР ще изсипе в Слънчев бряг тумби с полицаи, за да тушира мафията. Изглежда невероятно, но вътрешният министър Валентин Радев и главният прокурор вярват, че по този начин престъпниците ще се кротнат и в най-големия наш курорт ще стане спокойно за туристите.

По морето ще бъдат командировани повече униформени служители, за да няма спорове за „парко и нарко място, обяви Сотир Цацаров в Бургас.

Специална карта на престъпността показва, че Бургаският регион е на първо място по брой престъпления. Това съобщи пред камерата на бТВ вътрешният министър, който проведе среща с главния прокурор и с колежката си от Министерството на туризма Николина Ангелкова.

Намерението е на практика да бъдат взети мерки, които да доведат до недопускане на сцени от миналия сезон. Казано по друг начин, да няма спорове нито за нарко място, нито за парко място”, поясни Цацаров, припомняйки стрелбата срещу Димитър Желязков – Очите.

Надявам се да не ни се случи това, което стана миналата година! Ще е по-спокойна обстановката. Надявам се нашето присъствие да внуши достатъчно притеснение в тези, които са решили да нарушават закона, защото сме решени на всичко, но да не се допуска нищо против туристите“, каза пък министър Радев.

Така наречената карта на престъпността отчита броя престъпления на 100 000 души. За Бургас и в частност за Слънчев бряг коефициентът е 17,9%. За София пък е 14%, а за Смолян, където престъпността е най-ниска – около 5%. Затова през лятото в Сънито ще бъдат командировани най-много полицаи. Мерките за сигурността на туристите включват още вело полицаи и патрулиране с полицейски кучета по плажовете. Целта е да не се стига до престрелки между групировки като миналото лято, когато в заведение в курорта бе прострелян наркобосът Митьо Очите.