Гришо срази Робредо на Ролан Гарос

Българският тенисист взе сладък реванш от испанеца и си гарантира чек на стойност 118 000 евро
Григор Димитров се класира за втори път в кариерата си за третия кръг на Ролан Гарос, след като днес успя да вземе сладък реванш от Томи Робредо. Преди няколко седмици българинът загуби от испанския ветеран на турнира в Маракеш и изоставаше с 1-3 в мачовете им до момента, но през днешния ден бе изключително стабилен и не даде дори сет на съперника си за крайното 6-3 6-4 7-5.
Благодарение на този успех Григор си гарантира чек на стойност 118,000 евро от наградния фонд и 90 точки за световната ранглиста, съобщава официалното издание на българският тенисит grigordimitrov-bg.com.
В опит за първи път да достигне до осминафиналите в Париж Гришо ще се изправи срещу победителя от мача между Пабло Кареньо Буста и Таро Даниел, които играят по-късно днес.
Днешната среща започна с предимство за Григор, който бе изключително стабилен в собствените си подавания, а освен това не спираше да притиска противника от ретур. Още във втория гейм Димитров си осигури два шанса за пробив, но в тези моменти Робредо запази спокойствие и намери сили да се измъкне.
Стигна се до 2-1, когато българинът отново пропусна брейкпойнт, но успя да се пребори за още един и този път се възползва. Григор набързо затвърди пробива си, а до края не остави никакви шансове на испанеца да се върне отново в резултата и затвори откриващата част след успех с 6-3.
Първата опасност пред Димитров дойде при 1-2 във втората част, когато първият му сервис изчезна и Робредо се възползва от това, достигайки до първия си брейкпойнт. Но българинът не трепна и не само измъкна подаването си, но с няколко чудесни отигравания си гарантира аванс от 0-40 при ретур и материализира втория си шанс с минаващ удар.
Нататък пред Григор имаше една-единствена задача и тя бе да задържи следващите си три сервис гейма. Макар да се стигна до дюс, българинът успешно затвърди брейка си за 4-2, а след това бе безпогрешен в оставащите си две подавания и след 88 минути игра вече водеше с 2-0 сета.
Третата част започна с два бързи гейма за сервиращите, за да се стигне до 1-1, когато Димитров отново получи два шанса за пробив в подаването на испанеца. Опитният Робредо обаче запази самообладание, неутрализира опасността с агресивна игра и отново излезе напред в резултата.
В следващия половин час и двамата печелеха уверено собствените си подавания, за да се стигне до 5-5, когато Григор наказа противника си с няколко изключителни уинъра и достигна до поредния си брейкпойнт. Още в следващото разиграване ръката на Робредо трепна, а при 6-5 българинът не се поколеба, сервирайки за крайната победа.