Абсурд: Гробокопачът на България загрижен за българите

Икономистът, участвал в разработването на чудовищния план за унищожение на България, се вайка, че държавата ни страдала от смъртоносна спирала на намаляване на населението
Икономистът Ричард Ран, който заедно с Роналд Ът разработиха чудовищния план за унищожение на България, рони крокодилски сълзи за България и страните от Източна Европа, чието население намалява с бързи темпове.
Трудно е да успееш, ако всички си тръгват, пише икономистът в коментар за „Уошингтън Таймс” (Washington Times), цитиран от vesti.bg. „Някои от бившите комунистически държави страдат от смъртоносна спирала на намаляване на населението, като спадът му се измерва с двуцифрени числа. Първа в тази негативна тенденция е България“, уточнява той.
Според него, проблемът не е само в това, че хората емигрират, а че най-често си тръгват тези, които са най-продуктивни – гражданите на възраст около 30 години. Остават онези, които са най-малко мобилни – неквалифицираните, онези с физически или психически и физически увреждания и възрастните, т.е. зависимата класа, добавя гробокопачът на България.
Увеличаването на зависимите кара политиците да повишават данъците на все по-малкото продуктивни хора, за да подкрепят останалите, което демотивира първите да продължават да работят – поне в родната си страна, коментира той.
Данъците за социално осигуряване на труда надхвърлят 30 на сто в много държави и може да надвишат 50% в Румъния. България има плосък данък върху доходите от само 10%, докато Литва има максимални ставки от относително разумните 15%, припомня Ран. Когато подоходният данък се прибави към данъците за социално осигуряване в повечето държави с емигриращо население, общите данъчни ставки за труд са над 50 на сто, обяснява той.
„Докато данъците на работещите растат, това обезкуражава трудещите се и тласка хората към райони, където чистото възнаграждение след облагането е по-високо. Данъците за социално осигуряване – за пенсии за прослужено време и старост, медицинско осигуряване и осигуряване при безработица, в много по-голяма степен са причина за празните работни места, отколкото подоходните данъци“, добавя най-омразният за българите американец.
Както може да се очаква, прекалено високите данъци върху труда не само карат работещата част от населението да се прехвърля на места, където честото възнаграждение за труд е по-високо, но подхранват и сивата икономика, обяснява той.
„Голяма част от останалата Европа са сблъсква с намаляване на населението, което значи повишаване на дела на зависимите, главно поради намаляване на раждаемостта. Единственият начин тези държави да избегнат реално намаляване на пенсиите и други социални програми е да увеличат производителността и темповете на растеж, което изисква по-ниски данъчни ставки и по-малко наредби, които ограничават работните места“, коментира Ран.
„Швейцария е пример за правилен подход с по-ниско данъчно бреме в много региони и благоприятна бизнес среда. В резултат швейцарците имат недостиг на работна ръка и трябва да внасят работници, които увеличават населението с добре платени производители за сметка на зависимите граждани. Останалата част от Европа трябва да се учи от швейцарците“, добавя икономистът.
Кощунство е точно той да ни разяснява какво е положението, т.е следствието от планът Ран-Ът! Вместо да рони крокодилски сълзи за България, той може да се гордее, че си е свършил това, което са му поръчали неговите господари.
И все пак не трябва да виним само Ран и Ът за това, че сме изчезваща нация. Жертва сме на собственото си късогледство и малоумие. Ще се оправим само, ако разкараме от властта предателите, които слугуват на колониалистите.