Акция на „Кулата“, задържани са 23 митничари

Задържани са 23 души, сред които и митничари. Това е половината от две смени митничари. Претърсени са 83 адреса в различни градове на страната. Сред тях са Кюстендил, София, Благоевград, Сандански и Петрич. При обиските са намерени 63 000 лева. Задържани са и представители на транспортни фирми.

Те са били  ОПГ работеща от август 2016 г., заявиха от прокуратурата.

Блокада на граничния пункт „Кулата“. Заради специализирана акция на ГДБОП и ДАНС беше спряна работата на митничари и граничари късно снощи.

Акцията започнала в 19.15 часа и е под наблюдението на Специализираната прокуратура. До момента се знаеше, че са задържани 23 митнически служители, претърсени са 80 адреса с в Благоевград, Петрич и Сандански, Кюстендил, София, Кулата.

„Провежда се разследване срещу организирана престъпна група, занимаваща се с корупционни престъпления, с участници митнически инспектори от Югозападна Митница. Извършени са 80 и повече претърсвания и обиски на лица, намиращите се на територията на изброените населени места и на служебните помещения на самия митнически пункт. Операцията се ръководи от двама прокурори на място, а следствените действия се извършват от ГДБОП и ДАНС“, коментира пред Агенция „Фокус“ говорителят на главния прокурор  Румяна Арнаудова.

Арестуваните митническите служители събират пътни такси, а вместо тях са извикани на работа техни колеги от други смени.

Свободен автор – Философът