Арестуваха бияча на слепци в Несебър, издирват жертвите му

Резил: главният секретар на МВР зове нападнатите незрящи туристи да се обадят в полицията, след като няколко дни служителите му се правеха на ни чул, ни видял
21-годишният несебърлия, нападнал незрящи чужденци на главната улица в Стария Несебър, е най-после задържан. Полицията обаче издирва жертвите му. Няколко дни, след като чакали съдействие от служителите на реда и се надявали немите слуги на сляпата Темида да направят нужното, за да може биячът да се озове зад решетките, те изчезнали и горките полицаи в най-голямата жега се налага да ги издирват.
Малко ненадейно главният секретар на МВР Младен Маринов ги призова в „Здравей, България“ по Нова телевизия да се обадят в най-близкия полицейски участък, като съобщи, че вероятно са чужденци. Едва ли ще го послушат, защото отдавна са избягали и никога повече няма да се върнат. Маринов сподели, че полицаите издирвали слепите бегълци и на аерогарата, но от тях няма и следа.
„Направихме организация на аерогарата, тъй като там има специален режим за инвалиди, да се постараем да стигнем до самоличността им, тъй като това ще е важно за разследването. Проверяваме летище Бургас и всички възможни места, за да стигнем до тях“, каза Маринов.
Голямо дирене пада, но „бандата“ на слепите остава неразкрита, а нападателят им може да получи до пет години затвор.
21-годишният несебърлия е нападнал слепци, а всички наоколо са били неми и глухи, възкликна пък водещият на „Тази сутрин“ по бТВ Антон Хекимян, а психологът Маргарита Бакрачева започна да умува как пасивността ще се отрази на децата ни, които копирали модела на поведение от биячите.
Маринов съобщи, че срещу боеца от Несебър все още няма подадена жалба. На кадрите, които се въртяха в ефира докато обясняваше колко чисто било досието на 21-годишния Тодор, се вижда как той излиза от колата и със засилка нанася удар в главата на водачката на незрящите чужденци. Логично обяснение защо я бие, естествено няма. Просто човекът обича да удря, а полицаите да издирват биячите само, ако срещу тях има видеоклипове, завъртели се в социалните мрежи.
Сега униформените издирват нападнатите туристи, а според свидетели незрящите цял час ги чакали. Минали няколко дни и след като става ясно, че разследване няма да има, граждани изпратили на медиите записите от охранителните камери, запечатали саморазправата.
Униформените се оправдават, че са имали сигнал за лека катастрофа, а не за нападение.
Стана някак модерно яки батки да скачат на баби или на инвалиди, но е странно защо няколко дни след нападението полицията издирва незрящите туристи сякаш те са престъпниците.

Междувременно стана известно, че бТВ е изпреварила полицията. Единият от слепите туристи вече е разкрит и това е известен словашки певец, познат като Словашкият Андреа Бочели.

Мариан Банго е от Словакия, живее в Братислава. За четвърти път посещава България, като казва, че му харесва тук, или по-точно казано му е харесвало до преди да бъде нападнат на улицата.

„За всички нас беше голям психически шок. Аз виках „Милиция, милиция”, но никой не дойде”, разказа Банго пред бТВ.