БАНДАТА БОРИ КОНТРАБАНДАТА?

„Премиерът Бойко Борисов отново се самоопроверга за контрабандата, която отдавна беше обявил за победена. Вчера той призна, че бизнесът с горива продължава мощно да ощетява държавния бюджет. Борисов цитира резултати от съвместни проверки на ГДБОП и ДАНС, които установили, че бензиностанциите масово лъжат НАП за оборотите си и крият данъци.

„Към данъчните отиват цифри, които изобщо нямат общо с продадените количества. От 900 проверени бензиностанции 900 софтуера манипулират“, обяви премиерът по време на национално съвещание на ръководството на МВР.

Тези числа звучат страховито, като се има предвид, че в България общо има около 3500 бензиностанции с монтирани фискални устройства, които директно пращат данните за продажбите в НАП. Отделно има и над 1000 ведомствени бензиностанции, които изобщо не са вързани с НАП, защото уж не продават горива на външни клиенти.“, лаконично съобщава в. „Сега“. И облича в думи мислите на много хора, в т. ч. и моите бедни мисли.

Не лесно да се бориш с миналото си, колкото и неубедително да изглежда това. И няма начин да избягаш от проклетото минало.

Любо Коловски