Бард тръгна на турне с китара и „Колумбарий”

Ивайло Диманов ще представи десетата си книга, в която част от стиховете са родени в Бруклин и Париж, а други – на морския бряг в Созопол

Бардът Ивайло Диманов, който е пял с Ал Бано, Ромина и е свирил с китарата на Окуджава, ще представи в Бургас, Стара Загора, Пазарджик, Пловдив и Хасково новата си стихосбирка „Колумбарий за птици и мъртви илюзии“.

Авторът сподели, че чака с нетърпение срещата със своите приятели и почитатели.

Освен на стиховете, публиката ще може да се наслади и на песните от последния албум на Ивайло Диманов, които бардът ще изпълни.

Турнето му започна от Пазарджик. Първият му концерт за хорей, китара и колумбарий бе днес в Клуба на писателите, а от 18 часа Диманов гостува в Радио Пловдив. Десетата му книга ще бъде представена и в Хасково на 21 юни от 18 ч. в зала „Хасково“ на Общинския съвет, в Стара Загора – в четвъртък, 19 часа. – Радио Стара Загора и в Бургас – на 23 юни, 19 ч. в зала „Петя Дубарова“ на Морско казино. Входът е свободен.

Официалната премиера на „Колумбарий за птици и мъртви илюзии“ бе през март в НДК. С успех минаха концертите му в София, Велико Търново, Габрово и Русе.

В книгата си поетът от София е поместил 60 от новите си стихотворения. Писани са и в трудни, и във весели мигове. Някои са родени в Клиниката по лъчетерапия, където Диманов е придружавал майка си. Други пък са писани в Бруклин, Чикаго, Париж, Брюксел, любимия му Созопол.

За заглавие на книгата си бардът избира метафората в древнолатинската дума колумбарий, която означава едновременно къщичка за гълъби и дом за нашите души.

„Всички мечтаем един ден, когато си отидем оттук, да полетим като птиците. Надеждата, че някъде отвъд мечтите ни може би ще се случи нещо хубаво, свързва стиховете в сборника“, споделя авторът на „Колумбарий за птици и мъртви илюзии“.