Безобразие: Пускат на свобода богатия бияч на слепите туристи

21-годишният Тодор имал сериозни заболявания

Биячът на слепи туристи Тодор Николов ще бъде освободен от ареста тази вечер заради влошено здравословно състояние. Това реши състав на Районния съд в Несебър. Пред камерата на Нова телевизия прокурорът Радост Бошнакова каза, че младият мъж, който удари жестоко в главата словашка туристка, е задържан за 72 часа, които изтичат в 20:30 часа и тогава трябва да бъде освободен. Заседанието за произнасянето на мярката се отложи, поясни тя.

Защитата му представила медицински документи, че е болен.

Няма предпоставки за назначаване на съдебно-медицинска експертиза, подчерта прокурорът.

Според адвоката на подсъдимия, той страдал от сериозни заболявания, но нямал поставена диагноза.

Назначена е съдебно-медицинска експертиза, която да даде заключение дали Тодор може да остане в ареста до гледане на делото за хулиганство. Заседанието ще се проведе следващия четвъртък, а дотогава Тодор си отива у дома.

21-годишният насилник е от богата фамилия. Семейството му има магазини по търговската улица на стария град.

Едита Худакова, която може би все още вярва на българското правосъдие, пардон кривосъдие, е с постоянно главоболие, след като Тодор я нацели със засилка в лицето. Вероятно и тя скоро ще осъзнае защо сляпата Темида стои с превръзка на очите и се срамува да влезе в съдебната зала. В нормалните страни превръзката на очите на богинята е символ на справедливост. Тя не се интересува дали подсъдимият е богат, беден, красив, грозен, политик или обикновен гражданин. Дано все пак справедливостта възтържествува!