Бойко ни излага: Европа била зависима от Турция

Две години след като ГЕРБ-ерите тръбяха, че сме били незаобиколими, вождът им призна, че сме зависими от Анкара заради газовите коридори

Европа вече става зависима от Турция, защото всички газови коридори минават от там. Това каза премиерът Бойко Борисов на срещата си с президента Реджеп Ердоган. Чудно как, след като заради слугинската си политика към Брюксел управляващите ни зорлян принудиха Владимир Путин да се откаже от проекта „Южен поток“ и да го прекръсти на „Турски поток“, сега вождът на ГЕРБ-ерите има наглостта да говори за зависимости!

Руският президент подписа смъртния акт на проекта „Южен поток“ на 1 декември 2014 г. Тогава на среща с турския си колега в Анкара Ердоган той изтъкна, че причината е в България, която не показвала, че действа като независима държава. Путин дори посъветва София да поиска компенсации от Европейския съюз в размер на 400 милиона евро годишно за пропуснати ползи. Вместо да се вслуша в думите му, сега Боко плямпа колко могъща е Турция и колко зависима става Европа.

Точно преди две години пък пЛезидента Плевнелиев заяви, че сме били незаобиколим фактор, а политици от ГЕРБ и от Реформаторският блок тръбяха, че „Турски поток“ бил утопия. Путин просто ни шантажирал. Да, ама истината се оказа малко по-различна и това принуди Боко да обърне палачинката.

„В момента, в който сработи „Турски поток”, тази газ в Турция си отива директно в нейната тръба. Тогава ние ще останем на сухо. Затова полагаме тези усилия и грижи. Затова и по-миналата събота Теменужка Петкова подписа пътната карта в Санкт Петербург, която гарантира от руска страна 15.4 млрд. куб. м газ. Сега тази седмица със Сърбия ще подпишем, че те са готови да вземат от България 14 млрд. куб. м газ. Така че – много воля, усилия, дипломация и да се надяваме, че ще се получи”, заяви Борисов пред бТВ. Така той призна провала на управляващите. Те направиха всичко възможно тръбата да ни заобиколи, а сега тръбят колко велика е Турция. Позор! Това е още един от видимите резултати, за които тези, които са гласували за ГЕРБ, могат да се срамуват.