Боко и Цецо или са във война, или играят на доброто и лошото ченге

Цецо, спри с тия прокорупционни изцепки за Ф-16, че да не ти припомня пак за 6-те апартамента, дето аз ти ги изкарах, предупреди адвокат Емил Василев

Снимка: daniivanov.blogspot.bg

Абсурдно и нелепо е дори в африканска държава, когато премиерът започва преговори за доставка на нови изтребители, шефът на парламентарната му група да започва процедура в Народното събрание за спиране на сделката. Или Бацката и Цецо са във война, или играят на доброто и лошото ченге, за да свалят цената на „Грипен“-ите. Това сподели във Фейсбук адвокат Емил Василев. Срамота! Спрете тоя цирк, призова ги той.

Цецовците да спрат да се излагат! Не ни трябвали чисто новите „Грипен“-и, а ни трябвали трета употреба Ф-16 на тройно по-висока цена. Та чак парламентарно разследване щели да правят. Цецо, спри с тия прокорупционни изцепки, че да не ти припомня пак за 6-те апартамента, дето аз ти ги изкарах, а не БСП“, предупреждава бившият депутат.

С Ф-16 само ще си вкараме таралеж в гащите, щото освен скъпи и стари, тези изтребители имат по-голям боен радиус от „Грипен“-а и ще подплашим руснаците и всичко живо в радиус 1600 км, добавя той.

Според него, с „Грипен“-ите ще си покрием нашата стратегическа зона на влияние (Балканите) без да плашим великите сили.

Адвокатът припомни, че миналата година сме платили 1,3 милиарда на руснаците заради АЕЦ-Белене. 2,5 милиарда сме дали пък на американските ТЕЦ-ове в Марица-Изток, заради най-скъпия ток и 3,6 милиарда – за борчове по фалита на КТБ. Да сте чули някой да е наказан, пита той.

Аз не съм чул някой от виновниците за тия плащания, а именно: Р. Овч. за АЕЦ Белене, Иван Костов заради неизгодните договори с американските ТЕЦ-ове и Цветан Василев заради КТБ, да е понесъл някаква отговорност. Според мен, България е наистина една изключително богата държава. Това е самата истина, но половината. Втората половина е, че е населявана от изключително прост народ и е управлявана от абсолютно некомпетентни политици“, коментира адвокатът – политик.