Водещ ориентир и професионална квалификация на Мария Габриел като еврокомисар е послушанието

Представителката на най-дигиталната държава в ЕС В Европарламента и негов докладчик точно по дигиталния пазар Кая Калас (от групата на либералите) заяви по повод гласуването на кандидатурата на българката Мария Габриел за еврокомисар :

Вие бяхте в изслушването на номинирания за член на Комисията Мария Габриел миналата седмица. Ако бъде потвърдена нейната кандидатура от Парламента на 4 юли, тя ще отговаря за бизнеса и обществото. Мислиш ли, че е готова за тази работа?

Разбира се, тя има много да научи, но мисля, че това, което е тревожно, това, което тя трябва да има предвид винаги, когато не е в темата, е кои са нейните съветници. Кого слушате? Може да се обърка много. И малко се притеснявах, когато каза в заключителните й бележки: „Подчертавам, че първият ми приоритет е приоритетът на Юнкер“.

Какви са нейните собствени приоритети? Това е като „Няма да карам това, но просто чакам да ми кажат какво трябва да направя“. Но да се надяваме, че тя ще научи повече за тези въпроси и след това ще бъде по-уверена да вземе собствени решения.
Габриел преминава през уютно изслушване по пътя към водещата цифрова работа в ЕС

Мария Габриел, 38-годишната българска евродепутатка, която се превърна в новия европейски дигитален шеф, каза пред евродепутатите по време на своето одобрение, че иска да се съобрази с политическите приоритети на Европейската комисия“ – euractiv.com

Явно рецептата на нашата кандидатка за еврокомисар Мария Габриел е : Каквото каже г-н Юнкер – това е моята политика ?!

Послушание и нула инициатива, ако началникът не каже … Рецепта напълно в реда на поведение на гражданите за европейско развитие на послушанието …

Свободен автор – Философът