ДПС изключи от партията близкия до ГЕРБ и Борисов кмет на Хитрино

ДПС изключи от партията си кмета на Хитрино Нуридин Исмаил и председателя на Общинския съвет Мустафа Ахмед. Това съобщи депутатът от ДПС Йордан Цонев пред журналисти. Съмненията са, че събраните 32 милиона лева за възстановяване на града след взрива на влаковата композиция се харчат непрозрачно.

Много от гражданите на Хитрино са подали сигнали,  че няма прозрачност в харченето на парите за възстановяването на града.

„Основната причина е, че са твърде много сигналите от гражданите на Хитрино, че възстановяването на Хитрино не върви съобразно техните очаквания. Няма прозрачност в дейността на кмета и на общинската организация, в частност на Общинския съвет. Дори членовете на Обществения комитет, който бе създаден във връзка с възстановяването на Хитрино и разходването на средствата, нямат информация какво става там. Кметът се държи арогантно, не дава информация. Сайтът, който трябва да поддържат с информация за постъпилите средства, не дава информация”, обясни Цонев.

Годишният бюджет на община Хитрино е 7 милиона лева, а сега има за разпределяне 32 милиона лева. Не са тайна близките отношения между кмета и председателя на ГЕРБ Бойко Борисов, които се затоплиха при срещите им покрай взрива. Не е изключено парите за ремонти да се насочват към фирми на управляващата партия и именно това да е причината за изключването на членовете от ДПС.