Заложническа драма: Бургазлия опря нож във врата на сина си

След близо 20-часова обсада, спецполицаи спасиха 75-годишна жена и 3-годишния й внук

Заложническа драма в бургаския жилищен комплекс „Славейков“ завърши с освобождението на 75-годишна жена и 3-годишния й внук. Те бяха взети за заложници от бащата на детето. Близо 20 часа продължиха полицейските действия по освобождаването им, съобщиха от ОД на МВР в Бургас.

Момченцето и баба му са в добро здравословно и психическо състояние, служителите от Института по психология към МВР ще им окажат допълнителна подкрепа.

Около 18.45 часа вчера в полицията е получено съобщение за възникнал семеен скандал. Като посетилите адреса, полицейски служители от Второ Районно управление успели да изведат от жилището 31-годишната П.С. от Бургас. Жената, която живеела с 36-годишния М.Ж , били заплашени от него, че ако се опитат да изведат детето, ще го нарани. Бащата дори опрял на врата му кухненски нож.

След заплахата бургазлията успял да заключи входната врата, барикадирал я с мебели и я заковал с подръчни средства, като останал в апартамента на четвъртия етаж с детето и 75-годишната си майка.

Своевременно бил сформиран екип от служители на ОДМВР – Бургас, Института по психология – МВР, криминалисти, специализирани полицейски сили и пожарникари от Районната служба, ръководен от директора старши комисар Калоян Калоянов. Психолозите осъществили контакт с мъжа за освобождаване на близките му, но срещнали категоричен отказ. Той им казал, че разполага с огнестрелно оръжие и взривни вещества, които ще детонира при евентуален опит за проникване в апартамента.

След преценка и анализ на ситуацията, екип от „Специализираните полицейски сили” при ОДМВР влязъл около 14:30 часа в апартамента през терасата, като извел невредими 3-годишното дете и баба му.

Бургазлията, държал собствения си син за заложник, е задържан за срок от 24 часа.