Каквото посееш, такова ще пожънеш …

Микробусът се качи на тротоара и се вряза в група хора веднага след молитвата край джамията във Финсбъри Парк на улица „Севън Систърс“. Арестуван е 48-годишен мъж.

На мястото на инцидента се намират полицаи от отдела за борба с тероризма, съобщиха от лондонската полиция.

Мюсюлманският съвет на Великобритания съобщи, че става дума за „умишлена атака“, коментира kafeneto.wordpress.com

Според съвета става дума за „насилствена демонстрация на ислямофобия“. Мюсюлманите поискаха допълнителна охрана на джамиите.

Премиерката Тереза Мей ще проведе спешно заседание на кабинета по-късно, докато от полицията съобщиха, че става дума за „потенциална терористична атака“.

Мей окачестви станалото като „ужасен инцидент“, като добави: Всичките ми мисли са с хората, които пострадаха, техните близки и службите за спешна помощ, които са там.

Шофьорът на микробуса беше арестуван на мястото на инцидента малко след полунощ местно време.

Видеозаписи от мястото показват сцени на хаос, докато хората се опитват да помагат на пострадалите.

Вижда се как един човек прави изкуствено дишане на жертва на улицата, докато друг мъж е превързван.

 

Armed police at the scene of Finsbury Park Mosque

Очевидец каза, че той е успял да отскочи от пътя на микробуса, когато той се е качил на тротоара и се е врязал в тълпата хора.

Бях шокиран, шокиран, шокиран. Около мен имаше много хора и тела по земята. Добре, че успях да отскоча. Всички други пострадаха, казва той.

Библията в посланието към Галатяните 6:7 ясно казва : „Недейте се лъга; Бог не е за подиграване: понеже каквото посее човек, това ще и да пожъне.“

Свободен автор – Философът