Кметът на Поморие е отрязан отвсякъде

Мераците на поморийския кмет от ГЕРБ Иван Алексиев отново не се увенчаха с успех. Апетитите му към Военния санаториум в черноморския град бяха попарени и от новия министър на отбраната – Красимир Каракачанов.

Преди седмици Иван Алексиев изнесе пресконференция, на която заяви, че се отказва от всякакви претенции към Военния санаториум – не иска активите му да се прехвърлят на Община Поморие (от която лесно може да бъде продаден с прилежащите територии и сгради на първа линия – б.р.), а да остане в патримониума на държавата. В същото време, при запитване на Министерството на отбраната  – дали Общината има някакви реституционни претенции към лечебното заведение – отговорът на кмета е: „ДА“.

С решение на МС при военния министър Ненчев от втория кабинет на Бойко Борисов, Военният санаториум ще бъде прехвърлен в активите на болница „Вита“ – Велинград, които са 100% държавна собственост и в забранителния списък за приватизация.

Вероятно изпълняващ някаква специална поръчка, поморийският кмет, който е издигнат от ГЕРБ, тогава възропта срещу волята на патрона си – премиера Борисов, и изрази претенции върху държавната собственост, като пожела тя да стане общинска. В същото време Иван Алексиев изпрати писмо до началника на НОИ, с което моли Военния санаториум да не бъде включван в списъка с лечебни заведения, чиито пациенти могат да се лекуват по НОИ на преференциални цени. Отиде на крака и до националния омбудсман Мая Манолова, но и от там се върна „наведен“.

И при третия кабинет на Бойко Борисов желанието на поморийския кмет остана без уважение. Това навява на мисълта, че доверието към Иван Алексиев е свалено от партия ГЕРБ и от коалиционния им партньор „Обединени патриоти“. За ДПС знаем – и те бяха до тук.

Военният министър Каракачанов изпрати писмо на поморийския кмет, с което му каза това, което е отдавна известно – ВОЕННИЯТ САНАТОРИУМ НЯМА ДА БЪДЕ ПРЕХВЪРЛЕН НА ОБЩИНА ПОМОРИЕ. И замириса на „шамар зад врата“.

.