Кой печели от Васил Божков в Поморие – кметът или Общината?

Днес Общински съвет-Поморие гласува „ЗА“ стартиране на процедурата по изработване на Общ устройствен план на община Поморие. Това донякъде обяснява странното на пръв поглед раздвижване в черноморския град от няколко седмици, което няма нищо общо с туристическия сезон – подаването на документи, срещи с кмета и подчинените му /и в  почивните дни/, коли пред сградата на Общината с едноцифрени номера… Вероятно гълчавата е свързана с общински имоти и бъдещи инвестиционни предложения, които трябва да се реализират преди приемането на ОУП в окончателен вид.
Правят впечатление и разгърнатите в Поморие и между селищата му рекламни площи на общински терени – на уличното осветление и особено на най-натоварения участък в България в летния сезон „Поморие-Слънчев бряг (през Ахелой)“. На тях е извисен  хазартният бранд Efbet на Васил Божков – Черепа.
Редно е кметът на ГЕРБ да покаже какви са финансовите плюсове за Община Поморие от промоцията и какви суми са преведени от фирмата на Божков към общинските сметки за рекламирането на Efbet.
В противен случай някой може да си помисли, че неКорумпираният кмет на Поморие Иван Алексиев е направил някому услуга с чужда собственост.
 
Кой поръча на софийска фирма да изработи 8 конструкции за билбордове, да ги монтира на общински терен, както и на такива на Областно пътно управление-Бургас? Платена ли е такса на АПИ? Кой и как е решил да осигури точно на Черепа рекламни площи в Поморие за популяризиране на хазартния му бизнес и срещу какво насреща? Издаване на строителни разрешения?
Дотук чертата показва 100 000 лева.
Защитен ли е общественият интерес или е обслужен само частният?