Лозан Панов отказва да ползва коли на НСО, според прокуратурата били ненадеждни

Председателят на Върховния касационен съд (ВКС) Лозан Панов се отказва да ползва автомобил на Националната служба за охрана. Предстои да уведоми директора на НСО за решението си.
Това е неговата реакция, след като вчера стана известно постановлението, с което прокуратурата отказва да образува разследване за развитите болтове на колата на Панов, защото са се саморзвили.

 „След като според прокуратурата болтът на един автомобил на НСО може да се развие сам, аз се отказвам от автомобила на НСО“, заяви Панов, цитиран от сайта „Дефакто“.
Панов ще ползва автомобил от парка на ВКС.“За мен важният извод е, че транспортът, който би трябвало да е специализиран, професионален, не дава тези гаранции с оглед самото заключение на прокурорите. Саморазвиване на болт при пътувне при много завои, позволете да кажа, е малко странно като извод“, смята още Панов.

Председателят на ВКС припоми, че още в деня, когато с шофьора му са констатирали развитите болтове се е обърнал към директора на НСО Ангел Антонов, а на следващия ден е подал и писмен сигнал. И до днес той няма отговор. Панов каза още, че не се съмнява в шофьора.