Митко Каратиста и Баневи във война за оборота от „Каваците“

Евгения Банева се оплака, че била рекетирана от гардовете му

Истинска война избухна между фамилия Баневи и Митко Каратиста. След като яки момчета от „Делта гард“ влязоха в къмпинг „Каваците“ уж заради сигнал, че момчета пият, без да си плащат, Евгения Банева се оплака, че е жертва на рекет. Тя сподели, че охранителите на Димитър Спасов искали оборота от заведенията, които се стопанисват от фирмата й. За първи път сезонът започва толкова тревожно за нашите служители и курортисти заради безпрецедентния опит за завладяване на територията на комплекса, оплака се бизнесдамата пред камерата на Нова телевизия.

Тя разкри, че миналата година Зорница Ангелова е успяла да се самовпише в Търговския регистър и от името на фирмата на Баневи „Хелио-тур-С” е сключила договор за наем с „Джи енд джи“. Тази фирма била регистрирана с два лева уставен капитал на името на Георги Дамянов от Разлог, но досега никой не го е виждал на територията на къмпинга и затова според Банева е поставено лице. Фирмата му обаче наела „Делта гард“ на Каратиста, а собствениците на „Каваците“ са в обтегнати отношения с него.

Нямат никакво право да искат оборотите на нашата фирма, каза Евгения Банева.

Адвокатът на Спасов – Евгени Мосинов обаче показа договора между „Хелио-тур-С” и „Джи енд джи“ и заяви, че той е изряден, имал нотариална заверка. Проблем на „Хелио-тур-С” е какви договори подписват техните директори, но към момента на сключването Зорница Илиева е законно вписана в Търговския регистър, коментира юристът.

Оказва се обаче, че срещу бившата служителка на Баневи имало преписка в Първо районно управление на МВР в Бургас заради фалшиви подписи. Договорите с „Джи енд джи“ и „Делта гард“ уж са сключени по правилата, но Евгения Банева заговори за кражба на фирма.

„Всеки може с електронен подпис да открадне акционерно дружество на когото и да било. Недопустимо е да имаме такова вписване в Търговския регистър“, каза още тя.