Мъж стана заложник на семейство чайки

Снимка: express.co.uk

Птиците го атакуват всеки път, когато се опита да излезе от къщата си

Британецът Крис Причард е заложник на семейство чайки, което го атакува всеки път, когато се опита да излезе от къщата си в Портланд, графство Дорсет, съобщи бТВ, позовавайки се на публикация във в. „Дейли експрес“.

Крис разказва, че е ужасен от злобната двойка птици, които защитават малкото си. Мъжът на 48 години добавя, че преди пернатите да започнат да мътят на покрива на дома му, всички са съжителствали в мир повече от година.

Наскоро обаче гнездото е било обезпокоено от работник по поддръжката и пиленцето е паднало на земята. Бебето е оцеляло след инцидента, но родителите, безсилни да го пренесат обратно в гнездото, нападат всеки, който напуска или влиза в къщата.

Птиците атакуват и дъщерите на мъжа, когато му идват на гости, и дори пощальона.

Крис Причард се е обърнал към властите и благотворителни организации, но те са отговорили, че не могат да му помогнат.

„Чайките се спускат към главата ми и трябва да я навеждам и да излизам на прибежки от вкъщи всеки път“, оплаква се мъжът.

„Заложникът“ полага денонощни грижи за 22-годишния си болен син Чесни. Британецът е преместил птичето на покрива на навеса си в градината, което отчасти е намалило проблема, но родителите на бебето продължават да го нападат.

„Чесни също е малко разтревожен. Той се плаши от различни неща, заради затрудненията, които има, и това само влошава нещата“, каза бащата.

Единственото, което може да се направи, е да се изчака, докато птичето порасне и започне да лети, смята говорител на Кралското дружество за защита на птиците.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!