Не си ти когато си гладен …

Днес 8 юни 2017 г. към 16.45 ч. националният дълг на България е 23 998 828 937 лева и расте със стотици левове в минута, но Борисов и правителство са като героя на онази реклама, в която се казва : Не си ти когато си гладен …

Правителството иска одобрение от Народното събрание за заем в размер на 200 млн. евро от Банката за развитие на Съвета на Европа. 

С парите от заема ще се покрива частично българската част от финансирането на проекти по Оперативните програми „Региони в растеж 2014-2020“, „Развитие на човешките ресурси 2014-2020“ и „Наука и образование за интелигентен растеж 2014-2020“, обясниха от правителствената пресслужба.

Парите ще се включат в бюджета и ще се усвояват на траншове. Отделните траншове по години ще се обвързват с разчетите по оперативните програми за националното съфинансиране в средносрочен план и ще се предвиждат в закона за държавния бюджет за съответната година, уточняват оттам.

Рамковото споразумение за тегленето на заема беше одобрено през декември миналата година.

Тогава от правителството обявиха, че заемът ще бъде взет при много благоприятни финансови условия, тъй като банката няма да начислява допълнителни такси и комисиони.

Ама такива благоприятни условия, че да плаща и внучето на вашето внуче …

Свободен автор – Философът