Оградата край Малко Търново излишна, ордите скачат повече и от Сергей Бубка

Шефът на „Гранична полиция” призна, че мигрантите или я прескачат, или я кълцат с акумулаторни флексове
Оградата на границата с Турция, за която държавата е похарчила над 150 млн. лева, май е излишна. Оказва се, че ордите скачат повече и от легендарния лекоатлет Сергей Бубка. Всеки брадатко, тръгнал към Европа, има достатъчно пари, осигурени от „Ислямска държава“, за да може да се въоръжи или с акумулаторен флекс, или със стълба, или просто с дълъг прът, за да я прескочи.
Между 3 и 6 хиляди евро са платили нелегалните мигранти, които катастрофираха с бус на АМ „Тракия” вчера, съобщи бТВ. 10 души загинаха, след като управляваното от непълнолетен водач возило се удари в крайпътно дърво. Състоянието на двама от ранените остава критично.
Останалите оцелели бяха разпитани в болницата в Пазарджик, където ги пази полиция. Влезли са в страната през Турция, като през цялото време са били затворени в буса и не знаят откъде са минали.
„По техни думи са ходили 6 дни непрекъснато – по гори, през поляни. Бяха пълни с кърлежи”, разказа д-р Милко Петров.
Една от версиите е, че чужденци, които живеят в България, са организатори на канала. Според главния прокурор Сотир Цацаров доказателствата до момента показват доста по-примитивно организиран канал, отколкото този на аерогара София.
В „Тази сутрин“ пък шефът на „Гранична полиция” гл. комисар Светлан Кичиков призна, че мигрантите прескачат оградата на границата със стълба. Няма възпрепятстващо съоръжение, което да не може да бъде преодоляно, добави той. Тогава възниква въпроса защо беше нужно да се прахосват парите на народа за такава оградка?
В „Денят започва“ по БНТ вътрешният министър Валентин Радев пък спомена, че мигрантите идели от Истанбул със стълбички. Турските граничари обаче ги връщали обратно. Не всички естествено. По-платежоспособните влизат безпроблемно на българска земя. Някои от брадатите нашественици са въоръжени с акумулаторни флексове, с които кълцат оградата. „Те я режат, ние я шием“, каза министърът.
„Шивачите“ на Радев имат мисията да пазят българската граница. Очевидно с наливането на милиони левове в един плет, който ще бъде рязан и кърпен до безкрайност, България не може да бъде защитена. Нужно е или оградата да стане бетонна, или да се върнат страшните граничари от времето на Тато.