Перата бесен на Борисов заради глоба от 12 000 лева

Бунтарят от Бургас обвини премиера, че е поръчал на държавни институции да глобят фирмата му

Бунтарят Петър Низамов, който се прочу като ловец на мигранти и защитник на бедните, обвини премиера Бойко Борисов, че чрез държавните институции се опитва да го смачка.

„Той поръча да глобят фирмата ми с 12 000 лева, без да има нарушение и без да знам за проверката, нито да е връчено постановлението… Всичко това е за награда, че пазим границата, която той не иска да се пази, защото го нарекох предател в ефир. Още миналата година разкрих, че лъже, че има ограда на граничната бразда с Турция и казах, че заслужава да е на въжето“, сподели във Фейсбук Перата.

„Как без да се връчат, наказателните постановления отиват в НАП за изпълнение… Разбира се по поръчка на Боко“, обяснява Низамов.

Той споделя, че днес е разбрал за глобата.

„Ние сме абсолютно коректни. Трябвало обаче да заплатим сумата от 12 000 лева за глоба, която не ми е ясно откъде е дошла. Никога не ни е връчвано наказателно постановление.

Никой не ни е потърсил“, уверява Перата.

„Миналата година, когато бях задържан за делото за задържане на нелегални мигранти, бяха извършени множество внезапни проверки. Не бяха установени никакви нарушения, защото всички работници при нас са били на трудов договор, заплащани са осигуровките им навреме. Тези дни ще посетя г-н Витанов от Агенцията по заетостта в Бургас, но няма да кажа кога, за да не застанат милиционерите да го пазят“, добавя бургазлията.

„Ще му задам няколко въпроса за това защо не е връчено наказателно постановление, което вече е в НАП и въз основа на какво ми е наложена глобата. Това задължение ми излиза от 2016-та. Никой не ни е потърсил, за да ни връчи наказателно постановление. Искат да прихванат тези 12 000 лева от парите, които трябва да ни възстановят за ДДС. Интересно ми е кой му е заповядал на Витанов да ми сложи глоба“, каза Низамов. Той се закани да снима как граничните полицаи си извъртат главите, когато край тях минава микробус с мигранти, вместо да ги задържат.