РагИН вече е РагАУТ

Зевзеци го принудиха да си подаде оставка

Карикатура: Огнян Балканджиев/Фейсбук

Председателят на Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация Благой Рагин подаде оставка заради вълната от критики във Фейсбук след скандалното му изказване за ритнатата в Слънчев бряг камериерка. Рагин взриви социалните медии, след като изтъкна, че шведските туристи можело да се обидят заради скандала с дрогирания пияница Ралф Сундберг, който едва не уби камериерката с висше образование Диана Петкова, ритайки я в главата.

„Шведските туристи са много чувствителни. Преди години имаше един случай – беше убит един барман. И те се обидиха и направиха бойкот. Няколко години не идваха по нашето Черноморие“, каза Рагин вчера в „Здравей, България“ по Нова телевизия.

Социалните мрежи реагираха с гняв, но и с хумор на това изказване и заклеймиха Рагин като родоотстъпник.

Фейсбук бурята принуди и министъра на туризма Николинка Ангелкова да поиска оставката на туристическия шеф. „Морално е след такова неприемливо изказване за бруталното насилие над камериерка председателят на толкова важна организация на хотелиерите Благой Рагин да се извини и да се оттегли”, каза Ангелкова и малко по-късно Рагин подаде оставка.

„Можем да ритаме Рагин в главата, ако му дадем някой лев. Това разбрах от думите му“, коментира във Фейсбук Емил Джасим.

„Благодарение на нашите сънародници, не на Българските институции, стотици хора, организирали се във Фейсбук, изпратиха до медиите в Швеция видеото с жестокото нападение. Скандинавските журналисти реагираха светкавично и публикуваха информацията. Тяхното правителство също ще заведе дело срещу него“, добавя Станислав Генов.

„Искам да поздравя Благой Рагин за подаването на оставката. С това той доказа, че може да е мъж на място и достойнството не му е съвсем чуждо. А сега чакаме прокуратурата в Несебър също да покаже достойнство и строгост“, коментира пък Теодор Михайлов.

„Снощи прекарах няколко часа в шведски форуми и там всички наричат сънародника си прасе. Надяват се да лежи поне 5 години в наш, а не в техен луксозен затвор, също така да бъде принуден от закона да плати сериозна сума на жертвата си“, добавя Михайлов.

Според него, скандинавците ни смятат за интелигентен народ и очакват да не си помислим, че онази измет, ритнала жена в главата, е представителна извадка за шведите. „Те се срамуват от постъпката му. По същия начин, както ние се срамуваме от мишото сърчице Благой Рагин, който нещо си щял да загуби, сякаш като си загубил честта си, има значение какво още няма да имаш“, споделя Теодор Михайлов.