Разбиха наркобанда от ММА бойци в Бургас

Групата отглеждала канабис в собствена оранжерия

Полицията в Бургас разби престъпна група от ММА бойци, специализирала се в производството и силово разпространение на наркотици. Задържани са седмина души, съобщи заместник-главният прокурор Борислав Сарафов.

„В един участник намерихме схемата, по която той е направил и организирал своята лаборатория. Не препоръчвам обаче тази схема да бъде използвана от други лица в град Бургас или други региони от страната“, каза Сарафов пред камерата на бТВ.

Според обвинението неин организатор е Филип Чорин. И той, и съмишлениците му са криминално проявени, някои – и осъждани. Има информация, че са действали с побои, за да продават дрогата.

Бандата използвала опита на американската наркогрупа Ем Ес 13.

Арестуваните сами са произвеждали наркотиците, основно марихуана. Оранжерията била в апартамент в жилищен блок, добре прикрита с отделна врата и направена много професионално.

Жилището е обитаемо и в момента там живеят съпругата и детето на единия от задържаните. Лабораторията за наркотици е била маскирана като гардероб в една от стаите на апартамента, а произведеното количество марихуана е можело да задоволи нуждите от наркотика на цял Бургас.

„Има датчици за влага, датчици за светлина, за мерене на въздух, за почва“, каза главният секретар на МВР Младен Маринов. Той посочи, че става въпрос за изключително добре структурирана и организирана група, която е и печелила добре.