Ралф се оправда за ритника: Мозъкът ми не работеше

Дали сега работи, не е ясно, но трябва да бъде съден не за лека телесна повреда, а за опит за убийство!

Бургаският окръжен съд остави в ареста шведския турист, който изрита в главата българска камериерка в хотел в „Слънчев бряг”.

Наглецът с шведски паспорт поиска да бъде пуснат под гаранция, като посочи, че той и брат му ще останат в България за делото. Ралф Сундберг, който е обвинен в нанасяне на лека телесна повреда по хулигански подбуди, се похвали пред „бедните“ съдии, че разполагал с 30 000 лева. Те обаче не се съгласиха да го пуснат, защото делото по същество започва до дни.

Ако бъде осъден, наказанието, което го грози, е до три години затвор.

Преди седмица Сундберг разказа пред Нова телевизия какво си спомня от нощта на бруталното посегателство срещу българката.

„Аз вече бях леко пиян и замаян, не знам къде се е случило, защото всичките ми спомени просто се изпариха. Спомням си, че се бях озовал в хотела и търсех своите братя, но не можех да ги намеря. Мозъкът ми просто не работеше. Така че си помислих, че те може би са отвлечени и аз започнах да обикалям из хотела и след това просто се събудих рано сутринта. Бях заспал на шезлонгите. В портфейла ми нямаше никакви пари. Влязох вътре в хотела и видях брат ми, който си лежеше в леглото и след това заспах отново. Полицията дойде сутринта, докато закусвах. Казаха, че съм направил нещо лошо и че трябва да ме разпитат в полицейското управление”, разказа Ралф Сундберг. И призна, че съжалява за постъпката си.

Дали сега мозъкът му работи, не е ясно, но трябва да бъде съден не за лека телесна повреда, а за опит за убийство!