Роми плашат стрелеца от Айтос с убийство, Цацаратурата защо мълчи!?

Братът на раненото дете се закани да заколи 69-годишния Васил
Животът на 69-годишния Васил от Айтос, който вчера стреля по циганчета, които вдигали ужасен шум на метри край къщата му, е в опасност. Съседи се заканиха да го пребият, а братът на 10-годишния Христо, от чието тяло лекарите от „Бургасмед“ извадиха четири сачми, се закани да обезглави стрелеца. Направо ще го заколя, каза пред камерата на Нова телевизия гневният Александър.
Съседи все пак признаха, че пенсионерът не е стрелял по циганчетата заради шума, а защото искал да опази сливите си.
Стрелецът е самотник. Задържан е от полицията.
Съседът Румен Боров предупреди, че ако Васил се върне в дома си, ще бъде пребит. „Той не може да живее повече тук. Няма значение кой ще го варди“, каза комшията пред камерата на бТВ.
Васил е нарушил закона, като е стрелял по детето, но прокуратурата трябва да се самосезира и за брата на момчето, както и за съседите, отправили закани за убийство, за което е предвидено наказание от 6 години затвор. Цацаратурата защо мълчи!? Стрелецът Васил е в ареста, но защо тези, които го плашат с убийство, са на свобода? Тези, които взеха пушката и бойния арсенал на самотния човек, изпълнявайки служебните си задължения, трябва да спрат циганския терор! Ако върнат пушката на възрастния мъж, когато го пуснат на свобода, ще се осмели ли някой да го заплашва? Едва ли. Все повече българи губят доверие в институциите, защото те защитават само тези, които ги заплашват, бият и грабят. Време е онези, които пишат законите, да осъзнаят, че ако не спрат да толерират беззаконието, старците може да заприличат на партизани.