Румънското правителство подаде оставка, а българското се упражнява с търпението на народа

Румънското правителство се сгромоляса, след като парламентът му гласува вот на недоверие. Румънският министър-председател загуби гласуването с 241 гласа. Вотът на недоверие трябваше да получи 233 гласа, за да премине, но след като министър-председателят Сорин Гриндяну отказал да изпълнява правителствената програма, партиите от управляващата коалиция оттеглиха подкрепата си към него.

Докато в демократичните парламентарни републики най-важните държавни решение се взимат от законодателния орган, в България парламентът е изцяло подчинен на изпълнителната власт в лицето на премиера Бойко Борисов. Третият му по ред кабинет продължава да се упражнява с търпението на народа по безобразно наглия почин – с пиар и медийни димки, а зад кулисите на срамната коалиция – корупция, беззаконие, кражби и власт за лична употреба.

В същото време балканското чудо на природата се изживява като международен фактор. Ще обединява Изтока и Запада. Пътят към Европа вече не минава през Босфора, а през Банкя! Хе-хе-хе!

Прокуратурата на главния прокурор Сотир Цацаров, която трябва да разследва изпълнителната власт, се е разплула на дъното по доверие сред населението със срамните 6%. Говорителка на обвинението се вживява в ролята на автомонтьор от бокс на Формула 1, а България е на първо място по корупция, бедност и цензура в Европа. Извършителите на престъпления са винаги неИзвестни и неВиновни.

А народът… е народ без грижи и проблеми. Вълнува се от поканата на президента Радев, отправена към президента Путин – за след година, без да е уточнена конкретна дата. И се чуди защо Борисов бил за трети път премиер!

И за десети ще бъде, стига да е жив и здрав.

Колаж: Иво Ангелов – Свободен човек