Руснак платил за операция в „Бургасмед“ без да му е извършена

Роднините на 88-годишният Вадим дали 1092 лева за „оперативни процедури на таза“, а застрахователят отказва да възстанови разходите защото това не е описано в епикризата

Пациент се жалва, че е платил за операция в бургаската болница „Бургасмед“, без да му е извършена. През март 88-годишният руснак Вадим пада и си чупи таза.

„Парапетът на тротоара беше много висок. Зави ми се свят и паднах. В болницата бях само на лежащ режим“, каза Вадим Новогрудский пред камерата на бТВ.

След три дни го изписват с препоръка за рехабилитация.

„Имало е някаква манипулация по наместване, ренгтен ли е, но не е операция. Има само фактура с искането от тях да заплатим операция“, обясни дъщерята на пациента Олга Чолакова.

Роднините плащат 1092 лева за „оперативни процедури на таза“.

Застрахователят обаче отказва да възстанови разходите с мотива, че не е проведено оперативно лечение, няма и описание на извършената операция в епикризата.

„Къде сме написали, че има операция?! Не сме написали – човекът има само наместване, не е опериран… Не са вземани пари под масата”, каза началникът на Отделение по ортопедия и травматология в МБАЛ „Бургасмед“ д-р Анатоли Пацов в разговор с Лора Стаматис.

От болницата обясняват, че причина за недоразумението е името на клиничната пътека „Оперативни процедури“. В нея били включени и неоперативни манипулации, като наместване на таза.

„Застрахователят би трябвало да ми възстанови сумата и да търси обезщетение от болницата, а не аз да се занимавам с разследване“, коментира Олга Чолакова.