Франция не е България : Заради корупция, приближени на Макрон подадоха оставки

Във Франция се борят с корупцията за разлика от Цацария …

Само след месец на поста министър на отбраната, Силви Гулар подаде оставка, след като и бяха отправени официални обвинения за злоупотреба с фондове на Европейския парламент и на нейната партия МоДем, която е коалиционен партньор на Републиката напред на Макрон.

Още по-тежка е раздялата с Ришар Феран-дясна ръка на Макрон, който освен министър на „териториалната кохезия” (свързаност) и е генерален секретар на президентската партия – нещо като неговия Цветанов.

Макрон неочаквано го повиши до шеф на своята нова парламентарна група с мнозинство в Асамбле Насионал. Срещу Феран се води предварително следствие за финансови злоупотреби, уточнява британският Гардиън.

Френският министър на правосъдието и един от ключовите съюзници на президента Еманюел Макрон, Франсоа Байру, също напуска правителството заради скандал в своята партия.

Центристката партия на Байру „Демократично движение“ е изправена пред обвинения, че е използвала средства на Европейския парламент, за да плаща на свои служители във Франция.

Ето как във Франция се действа при корупция за разлика от България …

Свободен автор – Философът